Auberginetaart
Een originele ovenschotel, deze auberginetaart met kikkererwten en tahin, een Midden-Oosterse sesampasta. Ideaal als lunch of licht avondmaal.
-> Volgende recept: SchelvisgratinBereiding
50 min.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snijd de aubergines in de lengte in dikke plakken. Bak ze in olijfolie en laat ze uitlekken. Kruid ze met peper en zout.
-
Fruit de uien glazig in een beetje olijfolie. Strooi er de tijm bij, kruid met peper en zout.
-
Spoel de kikkererwten in koud water. Laat ze goed uitlekken. Pureer de helft met het citroensap, de sesampasta, 2 eetlepels olijfolie en een snufje cayennepeper tot een smeuïge pasta. Vermeng met de rest van de kikkererwten.
-
Wrijf een ovenschaal in met het doorgesneden knoflookteentje. Bestrijk bodem en wanden lichtjes met olijfolie. Leg de helft van de aubergineplakken op de bodem, daarop ui, tomaten en de kikkererwtencrème. Dek af met tomaten, ui en de rest van de aubergine
-
Werk af met enkele verse tijm blaadjes.
-
Zet 20 minuten in het midden van de oven.
Voeg meteen alle ingrediënten toe aan je mandje
Voor 18 uur besteld, morgen in huis
- Nieuw
- Promo
- Nieuw 🔥
- Fruit
- Groenten
- Vlees
- Vis
- Zuivel en eieren
- Veggie en vegan
- Kant-en-klaar
- Noten, pitten en zaden
- Ontbijtgranen en beleg
- Brood en gebak
- Koekjes, zoet en snoep
- Apero, zout en hartig
- Kruidenierswaren
- Rijst, pasta en granen
- Kruiden en smaakmakers
- Koffie en thee
- Wijn en bubbels
- Dranken
- Baby, peuter en kleuter
- Dieren
- Hygiëne, verzorging en beauty
- Non-food
Om deze webapplicatie op jouw iPhone of iPad te installeren, druk and then Add to Home Screen.
