True

Frisse mango-gembersoep

Net als smoothies komen gazpacho's ook in alle geuren en kleuren. Deze frisse variant op de klassieke rode gazpacho zal je niet gauw vergeten. Met mango, gember, limoen en lenteui.

 

        Bereiding    

        25 min. 2-3 personen

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de komkommer en lente-ui in stukken. Verwijder de zaadlijsten van het chilipepertje. Pers de limoen en rasp de gember.

  2. Mix alle ingrediënten in de blender tot een gladde massa. Voeg eventueel wat extra koud water toe indien de soep te dik is. Kruid met zwarte peper en een beetje zout.

  3. Koel minstens 1 uur voor het opdienen. Werk de soep voor het serveren af met linten of blokjes komkommer een partje limoen en extra chili naar wens.

        Ingrediënten

        2 rijpe mango's

        komkommer

        2 stengels lente-ui

        250 ml koud water

        1 rode chilipeper

        1 limoen

        5 cm gember

         peper en zout


        Topping

        1 partje limoen

        Komkommer lintjes of partjes

        Extra chilli


      Klik alle ingrediënten meteen in je mandje

Om deze webapplicatie op jouw iPhone of iPad te installeren, druk and then Add to Home Screen.