True

5 tips voor een stevige quiche

Een verkeerde blik kan al genoeg zijn om een quiche helemaal te verpesten - deeg is soms zooooo gevoelig en lichtgeraakt.

Het zou kinderspel moeten zijn, maar een goede quiche bakken is een ware kunst.

1. Laat de quiche rusten

Hoe zorg je voor een krokante bodem ? Haal de quiche na het bakken uit de vorm en laat het 5 minuten rusten op een rooster. Als je dat niet doet wordt je bodem door condensatie slap en vochtig. Als je het echt veilig wil spelen: gebruik eens kruimeldeeg in plaats van bladerdeeg. Kruimeldeeg is steviger en wordt minder snel slap.

2. Het deeg blind bakken

Ook door je deeg blind te bakken zorg je voor een stevige bodem. Gebruik hiervoor steunvulling zoals rijst, linzen of kikkererwten. Leg je deeg in je bakvorm, prik er gaatjes in met een vork en bedek de bodem met bakpapier. Vul het bakpapier met de steunvulling. Bak 10 à 15 minuten af tot de randen van het deeg mooi bruin worden. 

3. Hou de vulling droog

Zorg ervoor dat je ingrediënten altijd goed droog zijn voor je ze toevoegt aan je quiche. Vooral diepgevroren producten, voorgebakken groenten en mozzarella zijn bekende slapmakers.


Denk goed na vooraleer je gaat experimenteren met nieuwe ingrediënten. Dep vochtige ingrediënten goed af met keukenpapier of laat alles uitlekken voor je ze toevoegt aan je quiche.


4. Meer eieren

Gebruik voldoende eieren. Eieren zorgen voor een stevige vulling. 1 ei per 100 ml is zowat de standaard. Zoek naar een evenwicht dat het best bij je past.

5. Gebruik andere kaas en room

Geraspte kaas toevoegen maakt je quiche een pak steviger. Maar wees toch zuinig met kazen zoals Parmezaan, Emmentaler of Gruyère. Ze hebben een overheersende smaak.

 

Een andere manier om het interessant te houden is de verse room vervangen met ricotta of mascarpone. Ze geven een frisse en zachte toets aan je quiche en laten ruimte voor andere ingrediënten.


Om deze webapplicatie op jouw iPhone of iPad te installeren, druk and then Add to Home Screen.