True

5 handige tips om je werklunch voor te bereiden

Elke dag een boterham met salami. Klinkt niet slecht. Lees toch maar onze 5 tips om op een eenvoudige manier je lunch op het werk net dat tikkeltje interessanter te maken.

1. Maak een planning

Start je planning op donderdag of vrijdag. Noteer voor elke dag vanaf maandag wat je gaat doen voor lunch. Ga eens door de recepten of producten van je favoriete website (Rayon natuurlijk) of neem er een kookboek bij als inspiratie.


Maak een lijstje van alle ingrediënten. Hou een uurtje op zondag vrij om een deel van je lunches te bereiden voor het begin van de week. Je wil niet te ver op voorhand preppen. Zeker niet als je met verse producten werkt.


2. Gebruik restjes

Naar het einde van de week toe is het handig om met restjes te werken. Maak daarom van woensdag- of donderdagavond lasagna dag (of een andere ovenschotel). Of plan op een van de laatste werkdagen een werklunch.


Restjes gebruiken is ook een van onze tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Lees hier onze tips tegen voedselverspilling ->


3. Maak soep


Soep is een gemakkelijke werklunch. Eventueel met een boterham. Voorzie daarom één soepdag in de week. Dat kan ook al op zondag.


Een lekkere frisse gazpacho is een goed alternatief wanneer warm is. Inspiratie nodig?

Ontdek onze gazpacho recepten ->4. Vermijd delicate ingrediënten

Omdat je enkele dagen op voorhand wil voorbereiden, is het goed om delicate ingrediënten te vermijden. Bladgroenten, zoals spinazie of kropsla worden snel slap en waterig. Boerenkool is een steviger alternatief en blijft langer knapperig en fris. 


Om dezelfde reden gebruik je liever komkommer en wortel dan verse avocado. Die kan je wel in zijn geheel meenemen naar het kantoor en daar versnijden.


Onversneden kerstomaatjes gaan ook langer mee dan tomaat in schijfjes. 


5. Gebruik meerdere potjes

Wil je tegen lunchtijd nog genieten van een extra knapperig slaatje, breng dan je liefst je dressing in een apart potje. Voorzie ook aparte potjes om droge en vochtige ingrediënten te scheiden. Zo houd je beschuiten en vers gesneden groenten liever apart.Om deze webapplicatie op jouw iPhone of iPad te installeren, druk and then Add to Home Screen.