True

5 groenten die je kan inzetten als vleesvervanger

Wat als je een groente moet kiezen wanneer vlees geen optie is? We zochten het voor je uit en vonden 5 groenten die je kan inzetten als vleesvervanger.

1. Bloemkool

Bloemkool is een zwaar onderschatte groente. Toch is het vandaag de coolste kool van de moestuin. Het is de ideale vervanger voor kip omdat het heel rijk is aan eiwitten en een zachte smaak heeft. Door zijn vaste textuur kan je er alle kanten mee op.

Versnijd het tot bloemkoolsteaks en grill het op de barbecue. Of verkruimelen om er pizzabodems mee te maken. Heerlijk.

Naar onze bloemkolen ->

2. Champignons

Champignons zijn heel gulle vleesvervangers. Vooral omdat hun smaak (umami) en textuur heel goed vlees nabootsen. En qua voedingswaarde bevatten ze voldoende eiwitten en ijzer.


Een boeuf Bourguignon met oesterzwammen en bruine champignons in de plaats van steak? Krokant gebakken champignons in de plaats van spekjes? Of romige linguine met paddenstoelen? Allemaal zeker eens het proberen waard.

Ons champignonassortiment ->

3. Aubergines

Hoewel ze relatief weinig eiwitten bevatten, moeten aubergines het vooral hebben van hun textuur en vlezige bite. Ideaal als vleesvervanger in een moussaka, op de grill, in een stoofpotje of waarom niet gewoon als burgerschijfje? Door zijn volle ronde vorm is het ook een ideale vulgroente. Denk aan feta, tomaat en paprika.

Oh aubergine ->

4. Peulvruchten

Peulvruchten, zoals bonen, linzen en kikkererwten, zijn echte eiwitbommetjes. Ze bevatten vaak ook veel ijzer en zij daarom de perfecte vleesvervangers. Ook handig: er bestaan ontelbare soorten met elk hun eigen kleur, smaak en aroma.


Genoeg redenen om ze de hoofdrol te geven in een veggiegerecht. We denken spontaan aan chilli sin carne met bruine bonen, een romige linzensoep, hartige pita met falafel, of een salade van kikkererwten.

Naar de peulvruchten -> 

Broccoli

Supergezond en boordevol eiwitten, vitaminen en ijzer. Daarom is broccoli een topkandidaat voor je veggierecepten. De sappige roosjes passen perfect in een vullende Aziatisch noodlegerechtje. Of in een eenvoudig pastagerecht met parmezaan.


En broccoli wordt pas echt interessant wanneer je het bruin en knapperig roostert in de oven of op de grill.

Ontdek onze broccoli

Om deze webapplicatie op jouw iPhone of iPad te installeren, druk and then Add to Home Screen.